Židia to dnes povedali stručne a jasne !

16. septembra 2022, medvedar, Nezaradené

Židovský národ je vo všeličom veľmi talentovaný. Mimoriadny cit majú však Židia osobitne pre jednu vec. Medzi prvými zistia, že sa mení smer vetra, že sa mení trend, že by bolo výhodne sa naň preorientovať. Poprieť staré praktiky či myšlienky a medzi prvými, ako avantgarda sa vyhrnúť do prvých radov bojovníkov za „zmenu“. Židia sú extrémne senzibilní na zmenu. – Aj keď aj oni niektoré signály hroziacej katastrofy vo svojej histórii tragicky prehliadli…. – Naproti tomu sme my Slováci riadne zotrvační. Sme slovníkom B.S.Timravy povedané, jednoducho „ťapákovci“.

Židovské noviny The Jerusalem Post dnes stručne zhodnotili výsledky summitu vodcovských krajín Ázie, ktorý sa konal v Samarkande. Napísali, že SCO /tak sa volá organizácia šangajskej spolupráce/ vyslalo ZÁPADU JASNÝ SIGNÁL O MENIACOM SA SVETOVOM PORIADKU. USA, Európa, NATO prestávajú svetu diktovať svoje pravidlá fungovania. Prijatie Iránu za plnoprávneho člena tejto organizácie vysiela signály o potrebe zmeny politiky aj Izraelu, ako súčasti západného sveta.

V kuloároch konferencie sa však hovorí aj o signáloch, aké dal Peking Moskve, pokiaľ ide o jej operáciu na Ukrajine. Doterajšia zdržanlivosť Pekingu je zrejme preč. Peking zrejme Moskve na čosi prikývol. Na čo ? Uvidíme.