Ukrajinský „zdroj“ v slovenskom médiu

15. septembra 2022, medvedar, Nezaradené

Jedno naše médium dnes prinieslo informáciu, ako Putinov kuchár hľadá medzi väzňami nových vojakov. Správu priniesli ukrajinské zdroje, ktoré s odvolaním sa na ukrajinské zdroje potvrdili ukrajinské zdroje. Banderovčina ako vyšitá. A pritom si normálni Slováci ešte dobre pamätajú, ako Zelenskij už v začiatkoch špeciálnej vojenskej operácie OS RF otvoril dokorán dvere na všetkých ukrajinských väzniciach. Na to neboli potrebné bulvárne médiá, túto správu vtedy spolu s videonahrávkami vysielali všetky svetové agentúry.

Správy z ukrajinských bulvárno-propagandistických zdrojov, citované inými ukrajinskými zdrojmi a potvrdené ďalšími ukrajinskými zdrojmi však píšu všeličo. Na ukrajinských sociálnych sieťach sa tiež objavuje všeličo. Napríklad to, žepo Izjume behajú opití zahraniční žoldnieri čiernej pleti, znásilňujú a zabíjajú „ruské kolaborantky“ Alebo o tom, ako sa ukrajinskí vojaci sťažujú, že im dávajú nové uniformy so zjavnými stopami krvi a priestrelmi,- teda po nebožtíkoch. Alebo napríklad to, ako spolubojovníci banderovcov z plukov Azov, zajatých v Mariupole ponúkajú Rusom vymeniť v charkovskej oblasti zajaté učiteľky ruštiny za týchto zajatých azovcov. Ak to Rusi nesplnia, rozpustia vraj učiteľky ruštiny v sudoch s kyselinou. Tieto správy ani náhodou nepovažujem za seriózne. Sú to, ako dúfam, iba hoaxy a fejky. Takéto správy majú overovaciu hodnotu rovnakú ako správa o Putinovom kuchárovi. Preto ich tu zmieňujem IBA AKO ILUSTRÁCIU toho, čo všetko by sa dalo tvrdiť -tentokrát na základe informácií z ruských zdrojov, citovaných ruskými zdrojmi a potvrdených inými ruskými zdrojmi. Dalo by sa to tu publikovať,-keby som bol „ako oni“. Teda s rovnakou utilitárnou morálkou.

Mimochodom, skrátenie trestu na základe služby vlasti sa bežne používa na celom svete. Nielen cez vojnu, aj v prípade živelných pohrôm alebo havárií. Nie však v podobe úplného vypustenia väzňov, ako sa to udialo v Kyjeve. Takú hlúposť by ani kuchár-či už Putinov alebo Zelenského, neurobil…