Viete čo je protiofenzíva :?

30. augusta 2022, medvedar, Nezaradené

V ukrajinskom ponímaní je „kontranastuplenje“, kontra-nástup alebo proti-ofenzíva taký pohyb ukrajinskej armády, keď sa jej sily trošku pohnú dopredu, -aby sa dostali do pohybu a potom začnú mohutne cúvať, ustupovať.

Kontra-nástup je opak nástupu – teda ústup. Proti-ofenzíva je čosi opačné než ofenzíva, teda defenzíva.

Včerajšie ukrajinské kontra-nastúpenie sa začalo pri Chersone a skončí sa v prvej etape v Nikolajeve a Odesse a v záverečnej etape možno až v Kyjeve. Výsledok ? Pekné fotočky a videjká a veľa veľa optimistických článkov na stranu Kyjeva a ťažkej irónie na stranu Rusov. Ukrajinská proti-ofenzíva to je hoax kombinovaný s fejkami a kopou mediálneho balastu. Proti-ofenzíva Kyjeva bola podmienkou USA a NATO na dodávku ďalších zbraní a podmienkou na to, aby sa Zelenskij ešte udržal pri moci. Útoky z chodu pár desiatok tankov a obrnených transportérov ruská artiléria a letectvo za pár minút zomlela na šrot, na asi 8 miestach, kde sa Ukrajinci dali do pohybu. Vojenská protiofenzíva sa s rachotom zrútila. Tá mediálna ofenzíva Kyjeva však beží ďalej obvyklou cestou. Najnovšie GŠ OS UA tvrdí, že toto ešte ofenzíva nebola. Bol to iba sondážny prieskum bojom. Tá pravá proti-ofenzíva vraj iba príde. A tam, kde to Rusi najmenej čakajú. -Typické blá-blá-blá Arestoviča, Podoljaka a Krivonosa, aké už počúvame od februára. Čakanie na kyjevskú protiofenzívu to je ako čakanie na Godota. To je absurdné divadlo. Takže kto má čas a zmysel pre absurditu, nech čaká.

Rusko zatiaľ žije chystanou súťažou, ktorá má odhaliť nové hviezdy ruského šou-biznisu. Finále talentovej súťaže sa má tentokrát odohrať v horskom stredisku na Kaukaze, neďaleko Soči. – Aj toto je pohyb. Či ofenzívny alebo proti-ofenzívny, posúďte sami.